CultuurContactpunt Vlaanderen - Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media
contact |     | ga naar:  cultuur    jeugd    sport    media
 
U bent hier: CJSM > cultuur > CultuurContactpunt > partnerszoektocht
 
 
logo Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media
portaal Vlaamse overheid

Partners zoeken voor Europese culturele samenwerkingsprojecten

 

Mede-organisatoren zoeken

Zoekt u een buitenlandse partner voor een samenwerkingsproject binnen het Creatief Europa Programma 2014-2020? Voor het zoeken van geschikte organisaties in het buitenland wendt u zich in eerste instantie best tot uw eigen contacten of die van een internationale koepelorganisatie of steunpunt.

 

Ook het netwerk van de Vertegenwoordigers van de Vlaamse Regering (nieuw venster) of de Belgische ambassades kunnen een oplossing bieden. Omschrijf duidelijk wat u wil en waar u naar op zoek bent.

 

Contact kan ook gelegd worden met de vertegenwoordigers van Flanders Investment & Trade (nieuw venster). In alle landen van de Europese Unie en de toetredingslanden zijn zij present.

 

Adressen van Belgische Ambassades, Consulaten en Permanente Vertegenwoordigingen (nieuw venster)

 

Daarnaast biedt het Creatief Europa Desk-Netwerk de mogelijkheid om uw oproep tot samenwerking internationaal te verspreiden via dit netwerk. Gelieve hiervoor het standaarddocument (Word) te gebruiken.

 

Tenslotte biedt ook VLEVA de mogelijkheid om via een uitgebreide zoekfunctie uw potentiële partners te vinden. Meer informatie vindt u via de rubriek ‘Op zoek naar Europese steun’.

 

 

Projectinformatie en resultaten databank

Op de website van het Uitvoerend Agentschap Onderwijs, Audiovisuele media en Cultuur (EACEA) (nieuw venster) vindt u de specifieke rubriek verspreiding en benutting van de resultaten (nieuw venster) meer informatie over de Europees gesteunde projecten uit het voorbije Cultuurprogramma (2007-2013) en in het huidige programma Creatief Europa (2014-2020).

 

Partnerdatabank Groot-Brittanië

In het najaar 2004 bracht EUCLID, het Britse cultuurcontactpunt, de databank CUPID (nieuw venster) on line. CUPID staat voor 'CUltural Projects Internet Database' en bevat informatie over culturele projecten die steunmaatregelen ontvingen uit Europese subsidieprogramma's.

Momenteel beschikt de doorzoekbare databank over gegevens van alle Cultuur 2000-projecten van 1999 tot 2003 en van projecten die subsidies ontvingen via het Connect kunst- en educatieprogramma in 1999. De databank zal verder organisch aangroeien en aangevuld worden met projecten die subsidies vonden onder andere programma's, de structurele en andere transnationale fondsen incluis.

 

Partnerdatabank Kroatië

Ook CCP Kroatië (nieuw venster) levert via een nieuwe en voorlopig nog meer regionale partersdatabank haar bijdrage tot het vinden van de geschikte partners in culturele samenwerkingsprojecten.

 

 

Partnersearch in Europese samenwerkingsprogramma's

Bent u nog op zoek naar partners in het kader van een cultureel of ander Europees samenwerkingsprogramma? Onderstaande projecten zoeken nog partners: