Sport - Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media
contact
 
U bent hier: CJSM > sport
 

Sport

Websites Vlaamse overheid

 

 

In de kijker RSS

Nieuwsbrief SARC jg 5, nr. 5

22/05/2015

De nieuwsbrief SARC jg 5, nr. 5 werd verstuurd en gepubliceerd. U kan zich nog steeds inschrijven voor deze elektronische nieuwsbrief.
 lees de nieuwsbrief SARC van 22 mei 2015 - jaargang 5, nr. 5
 

Cijfers dopingcontroles eerste kwartaal 2015

7/05/2015

De cijfers en statistieken van de dopingcontroles van het eerste kwartaal 2015 werden gepubliceerd op de website Dopinglijn.
 website Dopinglijn (nieuw venster)
 

De SARC stelt zijn Jaarverslag 2014 voor

5/05/2015

Het Jaarverslag 2014 van de SARC is beschikbaar. Dit document geeft een overzicht van de samenstelling en de werkzaamheden van de vier sectorraden en de Algemene Raad. Er wordt ook aandacht besteed aan de doorwerking van adviezen. Met een aanwezigheidspercentage van 74% toonden de leden van sectorraden en de Algemene Raad een hoge betrokkenheid. De leden kwamen samen in 80 vergaderingen en brachten 36 adviezen uit, waarvan 9 gecoördineerde adviezen en 14 adviezen op eigen initiatief.
 lees het jaarverslag 2014 van de SARC (PDF)
 

Nieuwsbrief Sport voor Allen jg 8, nr. 5

5/05/2015

De nieuwsbrief "Sport voor Allen", jg. 8, nr. 5 van 5 mei 2015 werd verstuurd en gepubliceerd. U kan zich nog steeds inschrijven voor deze elektronische nieuwsbrief.
 nieuwsbrief Sport voor Allen 5 mei 2015 - jaargang 8, nr. 5
 inschrijven nieuwsbrief "Sport voor Allen" (nieuw venster)
 

Vanaf 1 april verandert er wat bij het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media

1/04/2015

Vanaf 1 april verandert er wat bij het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en MediaVanaf 1 april 2015 vormen de Agentschappen Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen en Kunsten, Erfgoed en het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media één organisatie. Een nieuw Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media met een nieuwe organisatiestructuur en huisstijl.
 Meer informatie over het nieuwe Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media (nieuw venster)
 

Vlaamse Regering investeert 10 miljoen euro in kwaliteitsvolle zwembadinfrastructuur

23/03/2015

Vandaag bestaat er een acute nood aan nieuwe investeringen in onze Vlaamse zwembaden. Bovendien is het belangrijk dat de infrastructuur conform blijft met de steeds strenger wordende milieuwetgeving en de evolutie in het zwemgedrag van de Vlaming. De Vlaamse regering wil deze problematiek dan ook snel aanpakken en keurde vandaag een oproep goed, waarbij ze 10 miljoen euro ter beschikking stelt om renovatie- en nieuwbouwprojecten een financiële impuls te geven.
 persbericht "Vlaamse Regering investeert 10 miljoen euro in kwaliteitsvolle zwembadinfrastructuur" - 20/03/2015 (PDF)
 lees meer over de projectoproep
 

Topsport Vlaanderen-Baloise kan ook in 2015 op Vlaamse Regering rekenen

13/03/2015

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters trekt dit jaar 500.000 euro uit voor werkingskosten bij het wielerteam Topsport Vlaanderen-Baloise. Het succesvolle wielerproject gaat intussen al zijn 22ste jaar in.
 persbericht "Topsport Vlaanderen-Baloise kan ook in 2015 op Vlaamse Regering rekenen" (PDF)
 Wielerploeg Topsport Vlaanderen-Baloise (nieuw venster)
 

Advies over de inbedding van de SARC in het departement voor culturele aangelegenheden binnen het beleidsdomein CJSM

3/03/2015

Op 27 februari 2015 bracht de Algemene Raad advies uit over de inbedding van de SARC in het departement voor culturele aangelegenheden binnen het beleidsdomein CJSM.
 advies over de inbedding van de SARC in het departement voor culturele aangelegenheden binnen het beleidsdomein CJSM (PDF)
 

Advies bij het voorontwerp van decreet tot wijziging van de diverse decreten houdende subsidiëring van de lokale besturen

3/03/2015

Op 27 februari 2015 bracht de Algemene Raad i.s.m. de Sectorraad Kunsten en Erfgoed, de Sectorraad Sociaal-Cultureel Werk en de Vlaamse Sportraad advies uit bij het voorontwerp van decreet tot wijziging van de diverse decreten houdende subsidiëring van de lokale besturen.
 advies bij het voorontwerp van decreet tot wijziging van de diverse decreten houdende subsidiëring van de lokale besturen (PDF)
 

Studieopdracht supportersbetrokkenheid

26/02/2015

Naar aanleiding van een motie in 2013 liet de minister van Sport een studieopdracht uitschrijven over hoe voetbalsupporters via aandeelhouderschap nauwer betrokken zouden kunnen worden bij het bestuursbeleid van hun club. Het eindrapport "Studieopdracht supportersbetrokkenheid" werd op 12 februari 2015 in de commissie Sport voorgesteld.
 eindrapport "Studieopdracht supportersbetrokkenheid" (nieuw venster)
 

SPORT MET GRENZEN vernieuwd

20/02/2015

Het Internationaal Centrum Ethiek in de Sport (ICES) heeft samen met een enthousiaste werkgroep de SPORT MET GRENZEN instrumenten herwerkt. De instrumenten hebben nog steeds als doel om lichamelijk en seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport op een laagdrempelige en doelgerichte manier aan te pakken.
 website SPORT MET GRENZEN (nieuw venster)